Bine ati venit la Scoala de Sah Juniorul

     Sahul este unul dintre cele mai frumoase sporturi. Toata lumea stie ca sahul este sportul mintii. Oare cati oameni cunosc beneficiile acestui minunat sport, in special pentru copii si adolescenti?
     In primul rand, sahul ajuta la formarea unei gandiri logice, structurata pe calculul variantelor, alegerea planului de joc, memorare, comparatii ale unor pozitii cu pozitii tip, tehnici de joc samd. Invatarea acestor lucruri de catre tineri ii vor ajuta in viata de zi cu zi in toate domeniile de activitate.
      Frumusetea sahului este ca nu are varsta. In momentul in care ai inceput sa il iubesti nu mai scapi de el. Marturie ne stau parcurile pline de oameni de toate categoriile de varsta: copii, adolescenti, oameni in toata firea, pensionari.
      Scoala de Sah Juniorul a luat fiinta in anul 2010. Clubul nostru este inregistrat in Registrul Sportiv avand Certificatul de Identitate Sportiva numarul CJ/A2/00060/2010 si este afiliat Federatiei Romane de Sah. Scopul infiintarii acestui club a fost sa sprijine activitatea sahista.
     De la infiintare pana la aceasta data am format o structura organizatorica prin care reusim sa atragem un numar mare de iubitori ai sahului la activitatile noastre.
      Pentru copiii din gradinite si scoli am infiintat programul "Primul meu sah", program care pune bazele cunoasterii acestui sport. In momentul de fata ne desfasuram activitatea in 8 scoli si 10 gradinite din Cluj-Napoca iar in anul scolar 2011-2012 la acest program au participat mai mult de 250 copii.
      In luna Decembrie 2012 am inceput activitatea si in Bucuresti. La Scoala Gimnaziala 92 ( Aleea Vlahita nr. 1A) vom pune bazele centrului de sah din Bucuresti.  Aici vom organiza lunar un concurs de sah cu omologare FRSah si FIDE, iar pentru elevii scolii care participa la cercul de sah vom organiza un concursul lunar "Campionatul Scolii la Sah".
     Dorinta noastra este sa ne dezvoltam structura organizatorica astfel incat sa putem atrage cat mai multi copii in tainele acestui minunat sport. Mai multe date despre acest program gasiti in rubrica Scoala de Sah.
     Activitatea competitionala se desfasoara pe 2 directii: concursuri de juniori omologate FRSah si concursuri Open omologate Fide. In cadrul Cupei Danone pentru Juniori am infiintat o sectiune a concursului "Cel mai tare din gradi la sah" unde participa doar copii de gradinita.
       Prin aceste competitii urmarim cresterea valorii sahistilor si indrumarea acestora spre sahul de performanta.
     O alta activitate a clubului nostru este legata de pregatirea copiilor pentru activitatea de performanta. In cadrul grupei de performanta copiii beneficiaza de un program de pregatire intensiv specific nivelului de pregatire sahista a fiecaruia si de materiale special pregatite pentru ei: revista "80 pagini de sah", dvd-uri cu lectii de sah audio-video, lectii de sah pe internet samd.
       Scoala de Sah Juniorul este mai mult decat un club de sah. Pe langa cursurile de sah oferim celor care sunt alaturi de noi o posibilitatea de relaxare, de socializare intre parinti si copii, un mod placut de petrecere a timpului liber. Multumim ca sunteti alaturi de noi si speram sa realizam lucruri cat mai frumoase impreuna.

Calin Almasan
Presedinte Club Sportiv Juniorul
E-Mail: contact@lectiadesah.ro